• Vandaag besteld morgen in huis!
  • Gratis bezorgingen vanaf €20
  • Beste kwaliteit voor de laagste prijs
  • Placeholder9,2
    Kiyoh beoordelingen

    6000 + beoordelingen

    “Snelle levering, vriendelijk en deskundige ondersteuning. Goede kwaliteit paneel en thermostaat.”

Terug

Het gebruik van een elektrische boiler op zonnestroom

  • Door Jane
  • 16 / 07 / 2024 1
Het gebruik van een elektrische boiler op zonnestroom

“De elektrische boiler: ik ken geen eenvoudiger manier om een significant deel van je zonnestroom zelf te gebruiken", aldus Wouter Wolfswinkel, innovatiemanager bij Vattenfall”. (Koster, 2024).

Energiegebruik: tijdstip belangrijker dan hoeveelheid?
Met de salderingsregeling op zonnepanelen die in 2027 verdwijnt, wordt men uitgedaagd om goed na te denken over het dagelijks energieverbruik. En dan vooral over; op welke tijdstippen van de dag kun je het beste energie verbruiken?

De zon doet het meest zijn best rond het middaguur maar uit de praktijk blijkt dat huishoudens dan niet zozeer geneigd zijn om het overgrote deel van hun opgewekte energie te gebruiken. Dit vindt vaker plaats in de ochtend- en avonduren.

Blijvende stijging aanschaf zonnepanelen
Hoewel de aankondiging van het afschaffen van de salderingsregeling een dip heeft veroorzaakt in de aankoop van nieuwe zonnepanelen in Nederland, verwacht men niet dat het aantal zonnepanelen in Nederland zal stabiliseren. “Over twee jaar zal zo'n driekwart van de geschikte huizen zonnepanelen hebben, is de verwachting”. (Koster, 2024).

De elektrische boiler als batterij
Energiebedrijven willen daarom met een campagne het gedrag van klanten met zonnepanelen ingrijpend gaan veranderen. De elektrische boiler wordt hierin sterk uitgelicht. Deze geldt namelijk bijna als een batterij. Op momenten waarop de zon piekt de boiler zijn werk laten doen. En het warme water in de avond gebruiken om te douchen of een bad van te nemen.

“Ik ken geen eenvoudiger manier om een significant deel van je zonnestroom zelf te gebruiken", zegt Wouter Wolfswinkel, innovatiemanager bij Vattenfall”.

“Een gemiddelde woning met tien panelen op het dak kan ongeveer de helft van de opgewekte stroom gebruiken in de vorm van warm water." Dat is volgens Wolfswinkel aantrekkelijk, omdat er dan geen gas meer gebruikt hoeft te worden voor warm douchewater. (Koster, 2024).

Bron: Koster, R. (2024, 16 juli). “Energiebedrijven beginnen campagne: gebruik opgewekte zonnestroom meer zelf”. NOS. Geraadpleegd van https://nos.nl/artikel/2529038-energiebedrijven-beginnen-campagne-gebruik-opgewekte-zonnestroom-meer-zelf

Reacties

  • Placeholder

    F R.Meijer

    16 / 07 / 2024

    Ik zou graag informatie willen hebben over de aanschaf van een ekectricheboiler.
    Zonnepanelen zijn reeds aanwezig.

    Vriendelijke groet,
    Frank Meijet

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »